Malzemeler
*1 lt süt
*1 yemek kaşığı un
*1yemek kaşığı buğday nişastası
*1 su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
*Damla sakızı
*250 gr tel kadayıf
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
*Krem şanti hariç tüm malzemelerle muhallebimizi hazırlıyoruz, kıvamını alınca altını kapatıp krem şantiyi ekliyor ve mikserle yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz ve muhallebimizi ılımaya bırakıyoruz.
*Kadayıfın küçük küçük parçalanması gerekiyor, bunun için isterseniz kadayıfı önceden buzlukta bekletip sonra bir havlunun içinde kırabilir yada bıçakla kıyabilirsiniz.
Parçalanmış kadayıfı tereyağında kavuruyoruz, bu aşamada içine 1 yada 2 çorba kaşığı toz şeker ve cevizimizi de ekliyoruz.
*Kadayıfı da ılımaya bırakıyoruz, eğer muhallebi ve kadayıf sıcak olursa, kadayıf çıtırlığını kaybeder ve hamurlaşır ki bunu istemeyiz.
*Borcamın dibini kadayıfımızın yarısyla kaplıyoruz, üstüne muhallebimizin tümünü eşit şeklide yayıp en üstünü tekrar kadayıfla örtüyoruz.
Afiyetler, ballar, şekerler...
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir lezzet.
YanıtlaSilHayırlı iftarlar.
Saygılar.
canım ellerine sağlık nefis bir tatlı olmuş
YanıtlaSilNot:
dün doğum günüm için bıraktığın mesaja da ayrıca teşekkür ederim canım.
ellerine sağlık arkadaşım, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSil