30 Eylül 2010 Perşembe

KAHVALTI BÜFESİ

Arkadaşlarımın bloglarını gezerken en sevdiğim bölüm kahvaltı sayfalarıdır hep.En sevdiğim öğün de kahvaltıdır zaten ama çok nadir zamanlarda şöyle istediğim gibi uzuuuun uzun kahvaltı yapabilirim, malum iş hayatı.Hatta çoğu zaman biz izmirlilerin deyimiyle 'gevrek', peynir ve çayla geçiştiririm.Gerçi taze bir gevrekle lezzetli bir peynirin yeri de ayrıdır ya neyse..
Ben de hazırladığım bir kahvaltı masasını paylaşmak istedim sizle.Masamızda kahvaltılık çeşitlerinden başka, otlu peynirli börek,fındık ezmeli muzlu krep, salamlı peynirli krep,patates topları, kalp kanepeler vardı.
Patates topları da hem lezzetli hem şık bir sunum.İyice haşlayıp püre yaptığınız patatesleri krem peynir ve baharatla karıştırın sonra isteğinize göre kıyılmış maydanoza, havuç rendesine, pul biber yada çörek otuna bulayıp kürdanlara geçirin.

Kalp kanepeler çok sevimli değil mi?Kurabiye kalıbı ile kestiğim tost ekmeği kaşar ve salamları mayonezle birbirine yapıştırdıktan sonra kürdana dizdim.Biraz oyalayıcı ama değer bence..Kalıpla kestikten sonra kalan salam ve peynir parçalarını ise ince ince kıydıktan sonra lezzetli bir omletin içinde kullanabilirsiniz.Bir taşla iki kuş,ha hayy, hayat çok zorrrrr :)
Böyle işte... Keyifli güzel kahvaltılar mutlu günlere başlangıç olsun.Her kahvaltınız sıcak bir pazar kahvaltısı gibi, her anınız aileyle geçen bir pazar sabah gibi huzur dolu olsun.Afiyet Olsun!!!

3 yorum:

  1. harika bir kahvaltı masası afiyerler olsun

    YanıtlaSil
  2. Krallara layik bir kahvalti olmus. Günün en güzel saatleri ve yemegi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tatlım hepsi harika olmuş ellerine sağlık afiyetbal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil