24 Nisan 2010 Cumartesi

SEBZELİ KREP

Bu krep ne güzel bir şey değil mi arkadaşlar,yap krebi, ister arasına tatlı bir şeyler koy, ister tuzlu, ister şık bir kahvaltı masasını süslesin, istersen akşam yemeğine ara sıcak olarak çıkar, istersen de benim yaptığım gibi arkadaş toplantısında ikram et..
Geçen akşam bizim kızlar bana geldiğinde krep yaptım, benim krep tavam yoktu, arkadaşımdan istedim, aman ne rahat tavaymış, aman bak krebime rahatlıkla havada taklalar attırıyorum derkeeeeennn, pat tavanın sapı elimde kaldı, tava bir tarafa uçtu, krep öbür tarafa :(
Arkadaşımın tavasını kırdığıma mı üzüleyim, her yerin battığına mı...
Neyse siz krep yapın afiyetle yiyin de, benim yaptığım gibi çok fazla artistik hareket yapmayın da tavanızdan olmayın:)

Malzemeler
2 yumurta
2 su bardağı süt
5 fincan un
Biraz sıvı yağ
Bir tutam tuz

Yapılışı
Önce yumurtalarınızı güzelce çırpın.İçine sütü ekleyin, sonra yavaş yavaş çırparak unu yedirin.Yağınızı ve tuzunuzu ekleyin, boza kıvamında krep hamurunuz hazır.
Yapışmaz tavanızı ısıtın, çok az yağlayın.Sonra hamurunuzdan bir kepçe alıp tavaya dökün, bu aşamada el çabukluğu önemli ki krep tavanın etrafına eşit miktarda, daire şeklinde dağılsın.
Bir yüzü piştikten sonra diğer tarafını da pişirin.
Bu ölçüden yaklaşık 12-13 tane krep çıkıyor.

Ben sebzeli krep için, kabak, patlıcan, havuç ve kırmızı biber kullandım.Hepsini güzelce yıkayıp, ince uzun şeritler halinde doğradım.Jülyen diyorlar ya hani, işte öyle :)
Sonra sebzelerimi sırayla, az yağda kızarttım.
Krebin içine her sebzeden koyup, bir dürüm yaptım.Bütün krepler sarıldıktan sonra üzerlerine biraz kaşar rendesi döküp, peynirler eriyene kadar sıcak fırında beklettim.
İşte böyle...Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Kamzeeee ben beceremiyorum krep.Bunu deneyeceğim :)) Yazarım sonucu.

    YanıtlaSil