12 Nisan 2010 Pazartesi

KIRMIZI BİBER SARMASI

Yemek bloglarını gezerken bu mezeyi hep görüyordum, çok da beğeniyordum, ama yapmak kısmet olmamıştı.Haftasonu eşimin arkadaşlarının ziyareti bahane oldu ben de bu tarifi denedim.Hem çok kolay, hem çok lezzetli, hem de görünümü çok şık.Tavsiye ederim...



Malzemeler :

*5-6 adet kırmızı biber

*Bir kase ezilmiş beyaz peynir

*1 çay bardağı dövülmüş ceviz

*Bir kaç dal maydanoz

*Karabiber, tuz, zeytinyağı

*Üzerini süslemek için taza soğan sapları



Yapılışı:

*Öncelikle biberleri közleyip, temizliyoruz, her bir biberi büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe uzunlamasına bölüyoruz.

*Beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, dövülmüş cevizi karıştırp iç harcımızı elde ediyoruz. İçine damak tadınıza göre tuzi karabiber, zeytinyağını da ilave ediyoruz.

*Sigara böreği sarar gibi biberlerin geniş kısmına iç harcımızdan koyup sarıyoruz.

*Taze soğanların saplarını yıkayıp, yaklaşık 20 cm boyunda kesiyoruz, kaynar suyu üzerine döktüğünüzde saplar yumuşayıveriyor, ve siz de biberlerinizi bu soğanlarla rahatça bağlayıp, fiyonk yapabiliyorsunuz.



Afiyet Olsuunn...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder