22 Nisan 2010 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA


Canım arkadaşım Fatma benim için en özel insanlardan biridir, her kötü anımda bana destek, yaslanacak bir omuz olmuştur bana...İşte bu yüzden, ona özel bir doğum günü partisi hazırlamak istedim bu sene.Aslında benim amacım sürpriz bir parti yapmaktı ama, malum iş hayatı, evlerimizdeki işler, sürprizlere çok da hazır değiliz.Her şey önceden planlanmalı, e bende madem şartlar böyle dedim, dün gece için sözleştim kızlarla, ve dün gece bendeydik.Çok güzel bir gece geçirdik, çok da eğlendik..ve böyle toplantıları daha sık yapmaya karar verdik.
Fatma için yaptığım pastanın adını ''çilek rüyası'' koydum, ha ha çok havalı oldu canııım:)








ÇİLEK RÜYASI

Pandispanya Malzemeleri

4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 cimdik tuz

Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırıyorum, yumurtanın aklarıyla şekerin yarısını kar gibi köpük köpük olana kadar çırpıyorum.
Ayrı bir yerde kalan şekerle yumurta sarılarını krema kıvamına gelene kadar çırpıyorum.
Sonra bu iki karışımı karıştırıp düşük hızda çırpıyorum ve azar azar unu eklemeye başlıyorum, ancak bu aşamada tahta kaşık yada spatula gibi birşeyle karıştırıyorum ki, hamur sönmesin.
Sıvı yağı ilave ediyorum ve yağladığım kek kalıbına döküyorum, 175 derecelik önceden ısınmış fırında 25-30 dak. arası pişiriyoruz.(kürdan testini unutmadan :)

ARA KREMASI
Pasta kremasını,idolümüz Müge Hüner'in tarifini kullanarak yaptım :) , zaten her şeyi onun tarifiyle yapsak hiç sorun çıkmaz emin olun :)
Malzemeler
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
2 Adet Yumurta Sarısı
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası

Vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta karıştırarak pişiriyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp vanilyayı ekliyoruz.Budur!

Pandispanyayı katlarına böldükten sonra sütle ıslatıyorum ben, sanki daha mı hafif oluyor, ya da ben sütü çok sevdiğimden bana mı öyle geliyor.Sonra ara kremamızı pandispanyanın birinci katının üstüne yayıyoruz.Bundan sonrası hayal dünyamıza kalmış..Ben muz ve çilek kullandım mesela,çilek ve muz daireleriyle kapladım pandispanyayı.Sonra kekin diğer katlarına da aynı işlemi yaptım.
Dış kaplamasında ise DR OETKER'in çilekli pastacı kremasını kullandım.Ama nasıl lezzetli, missss gibi kokuyor.
Spatula yardımıyla şekillendirdiğim pastamın kenarlarını pembe jelibonlarla süsledim.Üstüne evdeki çilekli beyaz çikolatadan rendeledim.Ve bir çilek, ve nane yaprakları,ve son dokunuşlar...
Çok güzelmiş, keki bulut gibiymiş...ben bilmem, ben yiyenlerin yalancısıyım :)

2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Fatma'nın doğum günü 20 Nisandı değilmi şimdi hatırladım araya yollar, zaman girince uzaklaşılıyor:( Bir dahaki görüşmenizde çok çok selamlarımı ilet lütfen. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Demetcim, iletirim selamını.Gönüllerin arasına uzaklık girmesin önemli olan bu :)

    YanıtlaSil