Malzemeler :
*5-6 adet kırmızı biber
*Bir kase ezilmiş beyaz peynir
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
*Bir kaç dal maydanoz
*Karabiber, tuz, zeytinyağı
*Üzerini süslemek için taza soğan sapları
Yapılışı:
*Öncelikle biberleri közleyip, temizliyoruz, her bir biberi büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe uzunlamasına bölüyoruz.
*Beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, dövülmüş cevizi karıştırp iç harcımızı elde ediyoruz. İçine damak tadınıza göre tuzi karabiber, zeytinyağını da ilave ediyoruz.
*Sigara böreği sarar gibi biberlerin geniş kısmına iç harcımızdan koyup sarıyoruz.
*Taze soğanların saplarını yıkayıp, yaklaşık 20 cm boyunda kesiyoruz, kaynar suyu üzerine döktüğünüzde saplar yumuşayıveriyor, ve siz de biberlerinizi bu soğanlarla rahatça bağlayıp, fiyonk yapabiliyorsunuz.
Afiyet Olsuunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder