29 Nisan 2010 Perşembe
BULGUR KÖFTESİ
Şimdi efendim, biz vejeteryan bir aile olduğumuz için, daha doğrusu eşim vejeteryan olduğu için bizim köftemiz de böyle oluyor :)
Ama çok da lezzetli oluyor canım, yemek dışında çay saatlerinde de alternatif bir ikram olarak kullanabileceğiniz bu köftelerin üstelik yapımı da çok kolay.
Malzemeler
2 bardak ince bulgur
2 bardak sıcak su
6 kaşık un
2 yumurta
bolca kimyon, karabiber
tuz
sosu için;
salça
sarmısak
baharatlar
sıvı yağ
Yapılışı
Bulguru iki bardak sıcak suda 10-15 dakika dinlenmeye alın.
Daha sonra, yumuşamış bulgurun içine yumurtaları kırın, unu, tuzu, baharatları ekleyin.Baharat noktasında yakışacağını düşündüğünüz tüm baharatları bolca ekleyebilirsiniz ki ne kadar baharatlı olursa o kadar güzel oluyor.
Karışımı güzelce yoğurun.Misket büyüklüğünde köfteler yapın.Köftelerinizi makarna haşlar gibi haşlayın ve 10-15 dakika sonra kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
Diğer tarafta sos yapımı için sıvıyağda sarmısakları kavurun, 1 ya da 1 buçuk kaşık salça ekleyin içine köftelerin haşlanma suyundan bir kaç kaşık ekleyin.En son biraz pulbiber , biraz sumak ve biraz nane ekleyin.
Daha önceden servis tabağına aldığınız köftelerin üstüne sosu dökün, ince kıyılmış dereotu ya da maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
canım ellerine sağlık nefis olmuş afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Sevilcim, ziyaretin ve yorumların beni gerçekten onurlandırıyor.Sana mahçup olmamaya çalışacağım...
YanıtlaSilçok severim bu tadı.ellerinize sağlık
YanıtlaSiletten daha lezzetli bir tarıf olmus canım ellerıne sağlık.sevgiler:)
YanıtlaSilEllerinje saglik canim benim... Ne güzel bir tarif vermissin... Bundan sonra ben de SIK SIK yapacagim, cünkü benim kizim da et sevmeyenlerden... Buna bayilacak... Sevgilerimle,
YanıtlaSilellerine sağlık canım lezzetli bir köfte olduğuna eminim;)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.. benim sevdiğim lezzet.. ama normal köfte yerini almaz benim için:)
YanıtlaSilSEVGİLER...