13 Ekim 2009 Salı

PEYNİRLİ YILDIZ KURABİYELER


Malzemeler


1 Paket (250 Gr.) Margarin yada Tereyağ
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1/2 Çay Bardağı (5 Yemek Kaşığı) Sirke
4 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
1 Paket Kabartma Tozu
5 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Su Bardağı (ezilmiş) Beyaz Peynir
1 Demet (20-25 Dal) Dereotu
1/2 Demet (10-12 Dal) Maydanoz


Yapılışı


*İşe Margarini eriterek başlıyoruz.Ilımaya bıraktığımız margarinin içine zeytinyağı,sirke,yoğurt,tuz,mahlep ve yumurtayı ekleyip iyice çırpıyoruz.(mahlep olmasa da olabilir ama tavsiye ederim mükemmel tat ve koku veriyor.)

*İnce ince kıydığımız maydanoz ve dereotlarını karışımımıza ekliyoruz.

*Kabartma tozunu ve daha sonra azar azar ununu da ekleyerek elde ettiğimiz yumuşak kıvamlı hamurumuzu buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.

*Daha sonra isterseniz elinizle küçük toplar yapın, isterseniz klasik poaça görünümü verin, isterseniz benim gibi kalıplarla şekil verin.

Ama her ne olursa olsun tadına doyulmaz bir tarif.Bu tarif için öncelikle Hünerli Bayan Müge Hanım'a,sonra bu kurabiyeleri hazırlarken benimle birlikte mutfakta geçirdiği keyifli saatler için ANNEME teşekkür ediyorum....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder